23-06-08

DE NACHT VAN WEST-VLAANDEREN

Hier ben ik dan met mijn verslagje van mijn 10 km wedstrijd tijdens de nacht van West-Vlaanderen. Ik had niet eerder een gaatje om dit te doen, het waren namelijk batjes in Torhout het ganse weekend.

MIJN NACHT VAN WEST-VLAANDEREN

17u ik sta aan te schuiven in de rij om mijn nummer af te halen. Ik krijg het een enveloppe met het nummer 6329. Normaal gezien zeggen ze altijd je moet lopen volgens het nummer dat je krijgt, dwz dat ik op plaats 6329 moet eindigen. Mmmm, liever niet.

19u aangekomen aan de sporthal, gepakt en in vol loop ornaat. Rugzak afgeven en nog wat loslopen.

19u30 ik begeef mij naar de startplaats. Half uurke voordien lijkt mij voldoende. Ik schuif aan tussen twee dranghekkens. Mmm niet veel volk hier in dat blok. "Hè man, je staat verkeerd, dit vak is voor de marathonlopers". Verdorie. Ik moet in dat vak staan waar er niet te tellen veel lopers staan. Een massa volk, dit wordt geen gewoon loopje maar een massaloop.

19u58. De organisatie vraagt een minuut stilte voor Tom Compernolle, wat begrijpelijk is, hij was namelijk de favoriet voor de 10 km en van Torhout afkomstig. Het is een bangelijke stilte.

19u59 DE COUNTDOWN HAS STARTED

20u00 Knal, we zijn gestart. Lopen maar, allèè veeleer wandelen, slenteren en duwen. Elleboogje daar, elleboogje hier, voorbijgeraken. Mmm, ziet er hier niet goed uit. Na een 2 tal km, eindelijk een beetje meer plaats en vrije loop. Mijn wedstrijd kan eindelijk beginnen. Eén voordeel, we hebben ons zeker niet opgeblazen bij het starten, maar ons wel nerveus gemaakt omdat we beseffen dat het PR misschien niet zal sneuvelen. We liepen voorbij de woning van Tom, Brrr, kippevel, iedereen applaudiseerde. Efkes piepen op de polar. Hartslag redelijk hoog, om niet te zeggen te hoog, 175. En we waren nog niet halverwege. Via smalle weggetjes kwamen we in Groenhovebos aan, bevoorrading. Had ondertussen juist voor de bevoorrading Katrien gezien. Ze kwam supporteren voor de vele bloggertjes die lopen. Buiten het bos, langs de ventweg, zag ik iemand lopen met een truitje van de "Olifant". Zou dat hem zijn, inderdaag het is hem. "Ha hier is de olifant", het was Wim, hij liep de 42 km. Ik wenste hem nog succes en hij zei "je bent er bijna vanaf. Terug richting andere kant van het bos, een lichte afdaling, gelukkig maar want mijn hartlag swingde de pan uit. 180 zag ik knipperen. Ik dacht, amai, wat is hier aan de hand. Efkes blazen en hopen dat hij zakt voor de laatste kms. Maar niets hielp, ik kon toch niet vertragen, het was immers maar 2 km meer. Nog efkes gepiept naar de tijd. Verdorie het zal nipt zijn om mijn PR te verbeteren. Komaan Andy, pepte ik mezelf op, je kan het nog halen.

We naderen de finish, volledig buiten adem, brandering gevoel, zullen jullie wel kennen hè collega loperkes. De laatste meters, afklokken en kijken. Damned !!!!! Niet gelukt !!!!!

Ik vraag me af moet ik nu blij zijn met mijn resultaat of ontgoocheld. Mijn tijd was 46'29". In feite wel. Waarom ? Wel, ik heb afgeklokt op het moment dat ik over de startlijn ging, niet volgens het startschot en afgeklokt op het moment dat ik terug de finishlijn overschreed. Maar doordat we niet direkt hebben kunnen lopen maar meer wandelen, denk ik dat mijn persoonlijk record wel ging gesneuveld zijn met misschien 1 minuutje. Kan ook zijn dat ik mij dan opgeblazen ging hebben. Maar dat zal altijd één groot ? blijven denk ik. Het resultaat is al bij al goed, volgens de omstandigheden van de wedstrijdstart. Ik weet nu dat ik mijn tijd kan evenaren of beter doen dan mijn eerste wedstrijd "de corrida".

'k Moet zeggen na gedoucht te hebben was de ontgoocheling al vlug vergeten. En dat zeker nadat iedereen van mijn supporters zeiden, goe gelopen man. Chapeau. Het waren troostende woorden, die toch veel betekenden voor mij.

Kom we gaan doorspoelen die 10 km loop. Eerst ne cola en dan de engelenvreugde die mijn tong streelde. Een Westmalle Triple. Mmm, dat smaakte. Jammer dat ik de tijd uit het oog verloren was en Wim niet heb zien aankomen. Voor het naar huis gaan de winnaar van de 100 km zien over de meet gaan. Amai die zag er nog goed uit.

3u30 in bedje gekropen na een vermoeiende vrijdagavond en gedroomd dat ik aan de start stond voor de marathon in 2009!

We kunnen terug werken naar onze volgende wedstrijd. Die zal in augustus plaatsvinden. De bruggenloop, georganiseerd door de Roadrunners van Torhout. Maar daar vertel ik wel meer over als het bijna zo ver is.

Doei.

 

 

19:56 Gepost door Andy in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

proficiat Goed gelopen, inderdaad het was druk en anders ging je een nieuw p.r. lopen. Volgend jaar marathon ? waarom niet, het heeft zeker een grote voldoening.

Gepost door: wim | 23-06-08

Knap gelopen en je tid is in feite die over de start lijn als er geen chips zijn ,duuuuuus !! prachtig gedaan ! met al dat volk kn je ook snel heid maken in het begin hé ...op naar het volgende , waarom doe je de 10mijl niet mee in Brugge met 2 weken ?

Gepost door: Katrien | 24-06-08

NVV Hier kan je geen 10 km lopen voor een PR ... veel te druk ... loop je pr maar op een kalmere wedstrijd

Gepost door: Koen | 24-06-08

Knap gelopen Andy, een PR zal er voor niemand ingezeten hebben, daarvoor ging het in de eerste 2 km's veel te traag. In normale omstandigheden had je zeker een nieuw PR gelopen, dus dat is voor een volgende keer.
Waarom volgend jaar de 10km' lopers niet apart laten starten, dat zal al veel beter zijn.

Gepost door: Marc | 24-06-08

NVV 46' op 10 is niet slecht.. maar wil een PR lopen op een 10km, kom eens naar OOstende, dit tijdens de Nieuwe Koerswijk (op 10 september) : snel parcours, veel rechte stukken en goede ambiance.. denkt er eens over na hé..

Gepost door: Vince | 26-06-08

De commentaren zijn gesloten.