25-06-08

SLECHT NIEUWS !

Tis toch niet waar zeker ! Jawel, het is van dadde.

Toen ik vandaag op een plaats moest leveren, toevallig bij een sportarts, ging ik wat moeizaam naar buiten. Die man had direkt in het snotje en vroeg of ik mij pijn gedaan had bij het leveren. Ik vertelde mijn verhaaltje van het lopen en de pijn die ik al enkele weken ervaar na het lopen.

"Heb je al gerust" vroeg hij. "Kom ik zal eens kijken".

Wat een meevaller, leveren en daar direkt al op de tafel mogen gaan liggen om mijn bovenbeen te onderzoeken. "Kheb het al gevoeld, het is een ontsteking van de pezen die over de knie naar je bovenste spieren leiden", zei hij. Eigenlijk was ik in de eerste plaats opgelucht zodat ik wist wat mijn pijn veroorzaakte. Maar aan de andere kant, voelde ik het al aankomen. "Rusten is de boodschap en zalvke smeren zo'n vier keer per dag". zei hij opnieuw. Nu ja, ik ging zowiezo rusten tot maandag, die twee dagen extra komen daar nu bij zodat ik bijna 10 dagen niet mag lopen. Hopelijk is die pijn dan weg en kan ik mijn schema die Mario vandaag in mijn mailboxske werpte terug aanvangen. By the way, Mario bedankt voor de mentale opkikker na mijn mailtje naar jou.

Zodus, rusten zal het worden en de blogjes van de collegarunnerkes opvolgen en misschien kwijlen als ik zie hoe zij het op training doen.

Tot de volgende......

 

 

16:59 Gepost door Andy in running | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

23-06-08

DE NACHT VAN WEST-VLAANDEREN

Hier ben ik dan met mijn verslagje van mijn 10 km wedstrijd tijdens de nacht van West-Vlaanderen. Ik had niet eerder een gaatje om dit te doen, het waren namelijk batjes in Torhout het ganse weekend.

MIJN NACHT VAN WEST-VLAANDEREN

17u ik sta aan te schuiven in de rij om mijn nummer af te halen. Ik krijg het een enveloppe met het nummer 6329. Normaal gezien zeggen ze altijd je moet lopen volgens het nummer dat je krijgt, dwz dat ik op plaats 6329 moet eindigen. Mmmm, liever niet.

19u aangekomen aan de sporthal, gepakt en in vol loop ornaat. Rugzak afgeven en nog wat loslopen.

19u30 ik begeef mij naar de startplaats. Half uurke voordien lijkt mij voldoende. Ik schuif aan tussen twee dranghekkens. Mmm niet veel volk hier in dat blok. "Hè man, je staat verkeerd, dit vak is voor de marathonlopers". Verdorie. Ik moet in dat vak staan waar er niet te tellen veel lopers staan. Een massa volk, dit wordt geen gewoon loopje maar een massaloop.

19u58. De organisatie vraagt een minuut stilte voor Tom Compernolle, wat begrijpelijk is, hij was namelijk de favoriet voor de 10 km en van Torhout afkomstig. Het is een bangelijke stilte.

19u59 DE COUNTDOWN HAS STARTED

20u00 Knal, we zijn gestart. Lopen maar, allèè veeleer wandelen, slenteren en duwen. Elleboogje daar, elleboogje hier, voorbijgeraken. Mmm, ziet er hier niet goed uit. Na een 2 tal km, eindelijk een beetje meer plaats en vrije loop. Mijn wedstrijd kan eindelijk beginnen. Eén voordeel, we hebben ons zeker niet opgeblazen bij het starten, maar ons wel nerveus gemaakt omdat we beseffen dat het PR misschien niet zal sneuvelen. We liepen voorbij de woning van Tom, Brrr, kippevel, iedereen applaudiseerde. Efkes piepen op de polar. Hartslag redelijk hoog, om niet te zeggen te hoog, 175. En we waren nog niet halverwege. Via smalle weggetjes kwamen we in Groenhovebos aan, bevoorrading. Had ondertussen juist voor de bevoorrading Katrien gezien. Ze kwam supporteren voor de vele bloggertjes die lopen. Buiten het bos, langs de ventweg, zag ik iemand lopen met een truitje van de "Olifant". Zou dat hem zijn, inderdaag het is hem. "Ha hier is de olifant", het was Wim, hij liep de 42 km. Ik wenste hem nog succes en hij zei "je bent er bijna vanaf. Terug richting andere kant van het bos, een lichte afdaling, gelukkig maar want mijn hartlag swingde de pan uit. 180 zag ik knipperen. Ik dacht, amai, wat is hier aan de hand. Efkes blazen en hopen dat hij zakt voor de laatste kms. Maar niets hielp, ik kon toch niet vertragen, het was immers maar 2 km meer. Nog efkes gepiept naar de tijd. Verdorie het zal nipt zijn om mijn PR te verbeteren. Komaan Andy, pepte ik mezelf op, je kan het nog halen.

We naderen de finish, volledig buiten adem, brandering gevoel, zullen jullie wel kennen hè collega loperkes. De laatste meters, afklokken en kijken. Damned !!!!! Niet gelukt !!!!!

Ik vraag me af moet ik nu blij zijn met mijn resultaat of ontgoocheld. Mijn tijd was 46'29". In feite wel. Waarom ? Wel, ik heb afgeklokt op het moment dat ik over de startlijn ging, niet volgens het startschot en afgeklokt op het moment dat ik terug de finishlijn overschreed. Maar doordat we niet direkt hebben kunnen lopen maar meer wandelen, denk ik dat mijn persoonlijk record wel ging gesneuveld zijn met misschien 1 minuutje. Kan ook zijn dat ik mij dan opgeblazen ging hebben. Maar dat zal altijd één groot ? blijven denk ik. Het resultaat is al bij al goed, volgens de omstandigheden van de wedstrijdstart. Ik weet nu dat ik mijn tijd kan evenaren of beter doen dan mijn eerste wedstrijd "de corrida".

'k Moet zeggen na gedoucht te hebben was de ontgoocheling al vlug vergeten. En dat zeker nadat iedereen van mijn supporters zeiden, goe gelopen man. Chapeau. Het waren troostende woorden, die toch veel betekenden voor mij.

Kom we gaan doorspoelen die 10 km loop. Eerst ne cola en dan de engelenvreugde die mijn tong streelde. Een Westmalle Triple. Mmm, dat smaakte. Jammer dat ik de tijd uit het oog verloren was en Wim niet heb zien aankomen. Voor het naar huis gaan de winnaar van de 100 km zien over de meet gaan. Amai die zag er nog goed uit.

3u30 in bedje gekropen na een vermoeiende vrijdagavond en gedroomd dat ik aan de start stond voor de marathon in 2009!

We kunnen terug werken naar onze volgende wedstrijd. Die zal in augustus plaatsvinden. De bruggenloop, georganiseerd door de Roadrunners van Torhout. Maar daar vertel ik wel meer over als het bijna zo ver is.

Doei.

 

 

19:56 Gepost door Andy in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

19-06-08

TOM IS NIET MEER !

Beste vriendjes en vriendinnetjes,

Ik heb zojuist het bericht vernomen wanneer de uitvaart plechtigheid plaats vind van Tom Compernolle.

MAANDAG  23 JUNI OM 10U IN DE SINT-PIETERSKERK TE TORHOUT

Tom, we zullen je missen in de sportwereld en ver daarbuiten. Jammer dat we je niet meer zullen tegenkomen in Groenhovebos tijdens je trainingen wanneer je altijd goedlachs een goedendag boven haalde.

Tom, er zijn geen woorden voor wat er nu gebeurt is.

Tom, we zullen aan je denken als we de 10 km lopen, je specialiteit tijdens de nacht van Vlaanderen die je meermaals won.

Tom, bedankt voor de jarenlange sportieve prestaties.

 

 

 

 

17:26 Gepost door Andy in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

DE LAATSTE RECHTE LIJN

De laatste rechte lijn naar de startplaats is voor mij vandaag begonnen. De zenuwen beginnen weer wat toe te nemen. Ik weet wel het is nog maar donderdag, maar toch. De beentjes voelen al wat beter dan gisteren. Dat doet me hoop geven.

Vanavond vroeg onder de lakens zodat ik morgen toch wat fitter op sta dan deze morgen (4u50). Ik zal dit vroege uur nooit gewend geraken denk ik. Sta nu al zo'n 6 jaar op rond dit vroege uur. Vroeg begonnen is vroeg thuis gekomen zeggen ze soms. Maar in mijn geval is dit niet altijd zo. Ik doe geen vroegen shift. Ik doe de vroegen en den dag samen. Rijden en leveren tot ik gedaan heb met al mijn klanten. Dit kan wel eens 17u worden ook. Hopelijk ben ik morgen op een deftig uurke thuis zodat ik mij niet moet haasten om mijn nummerke af te halen.

Blogje upgedate, nu nog effe rusten tot vrouwke en de kleine pagadder thuis komt.

Greets Andy

 

 

15:22 Gepost door Andy in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

17-06-08

LAATSTE VOORBEREIDING !

Dinsdagavond 19u00 Groenhovebos !

Het is lekker druk, zo heb ik het graag. Dan kom je nu en dan eens iemand tegen tijdens je loopje.

Voila zih, de laatste voorbereidingsloop zit erop voor de wedstrijd van vrijdag. Een 8 km loslopen en dan 10 x de befaamde 20/40 versnellingen. Dit vindt ik wil leuk, die korte versnellingskes. Hartslag goed onder controle kunnen houden. Belooft, hoop ik voor vrijdagavond.

Heb wel weer wat last van het linkerbovenbeen, juist boven de knie. Zal toch eens moeten uitzoeken door wat dat komt. Heb nu nog twee volle dagen om te rusten zoals Mario me voorschreef. RUSTEN ! Allèè zal proberen zo weinig mogelijk mijn beentjes te belasten, zal niet gemakkelijk zijn met mijn werk. Als vrachtwagenbestuurder die zelf moet lossen moet ik geregeld zo'n 20 à 25 keer uitstappen en zowel pakjes als paletten lossen. Neen, geen lichte dingen ! Papierwaren. Palletje papier weegt algauw tussen de 250 en de 650 kg die ik moet lossen. Niks forceren das de boodschap !

Allèè, de groetjes en aan iedereen succes die vrijdag de 10 km, de 42 km of de 100 km loopt tijdens de nacht van West-Vlaanderen.

Tot vrijdag loperkes.

Andy

 

 

 

 

 

20:40 Gepost door Andy in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

WEER VERTROKKEN !

Maandagmiddag 16 juni

Na weer een paar dagen te hebben gerust heb ik terug mijn schoenen aangetrokken. Er stond een duurloop gepland van 14 km, maar heb die wijselijk niet gedaan. Sorry, Mario.

Doordat ik ook niet veel tijd had omwille van het afhalen van mijn kleine ukkepuk Andrès bij oma heb ik het op een duurloopje gehouden van 45 minuten ongeveer. Het liep lekker. Had weer een goed gevoel in de beentjes.

Precieze cijfers : 45 minuten 44 seconden. Hartslaggemiddelde 140 met een piekje van 150.

Rustig loopje dus voor mij. Morgen staat er een duurloopje van 8 km die dient om los te lopen en 10 x 20/40 versnellen. Dwz. 20 sec. snel en 40 sec uitblazen (rusten).

En dan zou ik in principe moeten klaar zijn om vrijdag te presteren. Van een persoonlijke recordtijd durf ik niet hopen door mijn ups and down trainingen van de laatste twee weken. Zal al blij zijn al ik mijn tijd kan benaderen van mijn eerste wedstrijd. We zien wel vrijdag. Zal in ieder geval meer starters zijn dan in de corrida. Zal goed moeten afklokken op de polar wanneer ik over de startlijn loop. Denk niet dat ik zal kunnen starten op de vierde rij gelijk op de corrida. Nu ja we zien wel. We maken er het beste van. Belangrijkste is dat ik kan starten.

Doei !

 

17:07 Gepost door Andy in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-06-08

WEER RUSTEN !

Juist thuis gekomen en ideaal loopweertje. Maar 't zal niet voor mij zijn. Heb verdorie weer pijn aan het been boven de knie. Woensdag liep alles nog vlotjes. Zal me maar weer schikken zeker naar mijn lichaam.

verdrietig

Dit weekend zal het ook niet lukken, help verjaardagsfeestje organiseren voor schoonbroer. We zien wel of ik maandag terug mijn schoentjes kan aantrekken. Zal wel moeten want volgende week vrijdag staat mijn tweede wedstrijd gepland. De 10 km van de Nacht van West-Vlaanderen in Torhout.

Hoop doet leven !!!!

Veel sterkte ook gewenst aan Tinne !

Groetjes

 

 

15:35 Gepost door Andy in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

11-06-08

MORELE STEUN VAN MIJN GROOTSTE SUPPORTER, Andrès!

Tis woensdag vandaag, en mijn vrouw had vandaag dagje congè. De kleine was nog wakker toen ik rond 12u thuis kwam van mijn werk. Ja, ik had een kort dagje vandaag, niet veel moeten leveren, weinig klanten.

Ik had mijn programma voor vanmiddag al uitgestippeld in mijn gedachten. Wisselloopje van 8 km en daarna nog het gras afmaaien.

Das een goed gedacht zei het vrouwke. We zullen meefietsen, onze kleine man Andrès is zot van fietsen. Ook al zit hij nog in een kinderzitje achteraan op de fiets van mama, hij vindt het leuk. Hij tatert er dan ook vrolijk op los over al hetgeen hij ziet in de omgeving.

Voila, we zijn vertrokken voor mijn wisselloopje van 8 km. Hartslag in orde, okè we kunnen versnellen. Ik heb er een eigen creatie van gemaakt om eens te kijken hoe ver ik sta. Moet zeggen, heel ver naar mijn eigen mening. Ik moest aanvankelijk 500 m inlopen en dan 500 meter tegen 5,20 min. Ik heb er 5 minuten loslopen van gemaakt en 5 minuten versneld tempo. Ik liep sommige momenten als een bezetene die achtervolgd werd (was wel zo, want Katrien fietste mee met Andrès). Ik wilde waarschijnlijk indruk maken op de vrouw en zoon, maar het ging lekker. De 5 minuten loslopen liep ik aan hartslag 140 en de 5 minuten tempoversnellingen liep ik tegen de 160. Nog net onder mijn limiet. Met één uitschieterke van 170 bergop.

Thuis gekomen na 41 minuten een 11 seconden met een gemiddelde hartslag van 152 was ik dik tevreden met mijn trainingsresultaat. Ik was fier. De kleine zei, "papa loopt rap è mama". Ja, ik voelde dat ik gelopen had, maar was niet doodop, mag ook niet hè op training.

Dit eerste luikje van namiddagprogramma zat erop, nu kwam het gras maaien. Daar kan ik en wil ik ook niet veel over bloggen. Iedereen weet wat het is en hoe het moet (hoop ik, haha).

Effe piepen op mijn schema voor vrijdag, zo zo, de fartlec. Zal nog effe Katrien moeten raadplegen waar zij die loopt. Bij deze Katrien als je toevallig even passeert op mijn blogje graag een tip waar jij de fartlec loopt.

Groetjes en tot vrijdag zeker of ......... ?

 

 

 

19:33 Gepost door Andy in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

09-06-08

DUURLOOP 10 KM

Maandagavond Groenhovebos 19u15 !

Terug van de afspraak voor een duurloopje van 10 km na weekje rusten. Zal eens proberen van een rustige 10 km loop te doen. Na 5 km weet ik al terug dat ik weer te snel loop. Maar het gaat goed en de hartslag is okè (140), op naar het tweede rondje.

Tweede rondje afgewerkt, de 10 km zit erop. Nog efkes piepen naar de hartslag. Goed zo, effe uitwandelen en dan naar de auto om te stretchen.

Eindtijd 10 km 55'31", gemiddelde hartslag 145.

Links, rechts, links, rechts ! Stretchen maar !!!!

Auto in en terug huiswaarts om te douchen en mijn blogje aan te passen.

Nog even een hart onder de riem steken van onze coach. Coach rusten is de boodschap !!!! Effe de batterijen opladen en dan terug met volle moed starten. Beterschap gewenst !

 

Voila zih, doeier de doei en tot......

Andy

 

 

21:19 Gepost door Andy in running | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

RUST - STILLE FAN !

RUST  !

Jaja, ik heb een weekje mijn schoenen in de doos gestoken. Gerust wegens opkomende pijn aan bovenbeen. Het zou te jammer zijn om door te lopen en een blessure op te lopen in het vooruitzicht naar de 10 km die ik loop tijdens de Nacht van West-Vlaanderen in Torhout. Vandaar mijn wijze beslissing om een weekje rust in te lassen.

STILLE FAN ! 

Vrijdagavond heb ik ontdekt tijdens mijn wekelijks winkeluitstapje in de Colruyt van Torhout dat ik er nog een stille fan bij heb. Ik werd plotseling van langs achter aangevallen in de frigo en bijna gewurgd. Toen ik me kon loswerken en me omdraaide was de verrassing groot. Het was.......... mijn maatje waarbij ik twee toffe jaren heb beleefd tijdens de mountainbike ritten op zaterdag- of zondagmorgen. Wat waren dat leuke tijden, afzien en toch nog kunnen lachen en vooral veel tateren. Maar ja, ik heb gekozen om te beginnen lopen en vandaar zien we elkaar nog bitter weinig. Wat eigenlijk wel jammer is Huilen.

"Hey, hoe gaat het ermee" vroeg hij. "Ik ben je grootste fan en kijk regelmatig op je weblog hoe je trainingen gaan." "Je ziet er goed uit." Wel Peter je zag er ook goed uit. Waar is de tijd hè ? Ooit zal het er nog wel eens van komen dat we samen fietsen of misschien eens lopen. Hij had namelijk ook meegedaan aan de corrida in Torhout. Hij was nu van plan om een kwart triathlon te doen denk ik. Veel Succes Peter (als hij die al niet in zijn beentjes heeft rond deze tijd).

Bedankt Peter en iedereen vooral die mijn blog bezoekt en me moreel steunt ook al is het op een stille manier.

Groetjes Andy

 

 

 

 

 

 

 

 

21:13 Gepost door Andy in running | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-06-08

Duurloop met knikkende knieën !!!

Vandaag heb ik in overleg met mijn Coach Mario een duurloop afgewerkt van 12 km.

Cijfermateriaal : 12 km tegen 5,80/km. Eindtijd 1.07'00" met een gemiddelde   hartslag van 143.

Opnieuw in Groenhovebos gelopen en het was er druk(lopers), drassig (regenval gisteren) maar wel lekker loopweertje.

De Roadrunners waren ook weer van de partij zoals elke dinsdag en donderdag. Het kriebelde om mee te lopen maar ik hield me zo goed mogelijk aan de instructies van de coach. Dus liet ik ze maar lopen. Moederziel alleen liep ik terug mijn 12 km loop. Halverwege begon eerst de linkerknie wat te zeuren en daarna ook de rechtse. Maar de pijn was te verharden, dus liep ik rustig verder.

Voila, mijn duurloopke zit er op, stretchen, andere schoenen aan (auto was pas gestofzuigd) en naar huis richting douche.

Thuis gekomen, vlug gevraagd hoe het met onze kleine pinocchio was (heeft vandaag gevallen in school en zit met een blauw oog) en dan richting douche.

Na de douche, wat dacht je dat ik dan gedaan heb ? Natuurlijk, effe geskynetblogt. Katrien zei me in het begin "het is net zo verslavend als lopen", wel Katrien je hebt gelijk.

Vrouwen hebben altijd gelijk zou mijn Katrien zeggen !

Allèè, beste bloggers tot.......

Doei, Andy

 

 

21:03 Gepost door Andy in running | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |