20-07-08

ONTSTEKING !!!!!

EINDELIJK NOG EENS TIJD OM TE BLOGGEN !!!!!!!

Eerst en vooral bedankt iedereen om reacties te schrijven op mijn blogje en me op doktersvisite te sturen. Was dit eigenlijk ook van plan, dit kon niet blijven duren zo.

Ja mannekes en vrouwkes, we liggen weer stil tot donderdag 24 juli. Ben dus inderdaad donderdagavond naar de dokter geweest. De pijn was echt zo hevig aan het worden dat ik last kreeg bij het in -en uitstappen van de vrachtwagen. Donderdagmorgen heb ik om 9u30 gebeld om te vragen of ik diezelfde dag nog mocht op consultatie gaan. Geen probleem, ik mocht om 18u30 gaan. DIAGNOSE was gauw gemaakt. De onsteking die al enkele weken aansleept is niet genezen, was wel verbeterd na het rusten van een tiental dagen, maar niet volledig weg. Het ijs en de zalf mag ik blijven doen. Maar ik moet enkel iets bijnemen van pillekes om het genezingsproces te versnellen. Rusten alleen dat zal niet vlug genoeg gaan.

Cataflam is de naam van de ontstekingsremmer en genezer. 50 mg te nemen bij eten voor de maag wat te sparen. Het gaat om een hardnekkige ontsteking die op de buitenste bovenspier zich manifesteert. Een heel dunne spier die maar zo dik als de dikte van een stuk karton.

Vanaf donderdag mag ik terug eens proberen met 5 km en dan zien of er verbetering is, is dit niet zo dan zou ik best 9 beurtjes een kiné raadplegen. Maar ik voel ondertussen al verbetering, de pijn is volledig weg vandaag. We blijven hopen. Ja de wedstrijd van 9 augustus wordt geschrapt met spijt in het hart. Beter nu een wedstijd schrappen dan de rest van mijn loopseizoen die ik wil opbouwen om volgend jaar de marathon van de Nacht van Vlaanderen te lopen. Tis nog lang, maar dat zit al in mijn achterhoofd om daarvoor te gaan volgend jaar.

 

20:20 Gepost door Andy in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

Commentaren

nvv Inderdaad beter voorzichtig te zijn. Ook ik heb al doel om volgend jaar mijn eerste marathon in Torhout te lopen!

Gepost door: sandra | 20-07-08

Alé toch al de koe bij de hoorns genomen dat je nu de oorzaak kent is al een hele vooruitgang , je weet nu wat gedaan om te genezen ,veel beterschap maatje en voorzichtig beginnen donderdag

Gepost door: Katrien | 20-07-08

Veel beterschap en zoals je zegt eerst goed laten genezen alvorens terug te starten, wedstrijden zijn er nog genoeg...

Gepost door: Stofke | 22-07-08

zelfde raad als voorgangers inderdaat is het beter 100% genezen te zijn ,dan te vlug terug te starten en een week nadien met nog meer miserie terug plat te liggen!!!!
Uit ervaring weet ik dat er niets zo erg is als niet kunnen lopen, terwijl je andere lopers ziet trainen, dat is om de muren op te (lopen) kruipen in uw geval voorlopig!
mvg
Patrick

Gepost door: patrick aerts | 25-07-08

beterschap Hopelijk heb je al terug 5km kunnen lopen zonder pijn. Jammer van die wedstrijd, maar nu gewoon focussen op pijnloos lopen hé :-).
Groetjes

Gepost door: Wendy | 26-07-08

De commentaren zijn gesloten.