30-07-08

GIRAFFEN, BOBOBO'S,....

 Vandaag dagje Planckendael gedaan. Pfff, puffen was het tussen de bomen die toch wat verkoeling brachten.

Het was toch weer indrukwekkend, vooral voor de kleine Andrès die niet kon zwijgen van de giraffen en de apen (bonobo's). De koala's zijn ook zeker eens de moeite om bij stil te staan als je die nog niet in leve den lijve gezien hebt.                       Heb vandaag dus niet gelopen maar wel veel gewandeld, ook goed voor de conditie en de spieren en zeker bij dit warme weer. Lopen is denk ik af te raden bij zulke hoge temperaturen.

Kortom het was een leuke dag voor de kleine maar ook voor mama en papa.

whoehoe wahaha iehieh, bonobooze groetjes

 

20:21 Gepost door Andy in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

29-07-08

TO RUN OR NOT TO RUN !

Hier ben ik nog eens met een klein blogje. Niet veel soeps te vertellen. Enkel en alleen dat ik vandaag mijn laatste pilleke geslikt heb om van die vervelende ontsteking af te geraken. Zal deze week terug mijn loopschoenen eens aantrekken om terug het gevoel te krijgen dat ik kan lopen.

Vraagje ? Kunnen jullie je verwarmen met deze hitte in ons kleine landje ?

 

Groetjes Andy

19:43 Gepost door Andy in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

20-07-08

ONTSTEKING !!!!!

EINDELIJK NOG EENS TIJD OM TE BLOGGEN !!!!!!!

Eerst en vooral bedankt iedereen om reacties te schrijven op mijn blogje en me op doktersvisite te sturen. Was dit eigenlijk ook van plan, dit kon niet blijven duren zo.

Ja mannekes en vrouwkes, we liggen weer stil tot donderdag 24 juli. Ben dus inderdaad donderdagavond naar de dokter geweest. De pijn was echt zo hevig aan het worden dat ik last kreeg bij het in -en uitstappen van de vrachtwagen. Donderdagmorgen heb ik om 9u30 gebeld om te vragen of ik diezelfde dag nog mocht op consultatie gaan. Geen probleem, ik mocht om 18u30 gaan. DIAGNOSE was gauw gemaakt. De onsteking die al enkele weken aansleept is niet genezen, was wel verbeterd na het rusten van een tiental dagen, maar niet volledig weg. Het ijs en de zalf mag ik blijven doen. Maar ik moet enkel iets bijnemen van pillekes om het genezingsproces te versnellen. Rusten alleen dat zal niet vlug genoeg gaan.

Cataflam is de naam van de ontstekingsremmer en genezer. 50 mg te nemen bij eten voor de maag wat te sparen. Het gaat om een hardnekkige ontsteking die op de buitenste bovenspier zich manifesteert. Een heel dunne spier die maar zo dik als de dikte van een stuk karton.

Vanaf donderdag mag ik terug eens proberen met 5 km en dan zien of er verbetering is, is dit niet zo dan zou ik best 9 beurtjes een kiné raadplegen. Maar ik voel ondertussen al verbetering, de pijn is volledig weg vandaag. We blijven hopen. Ja de wedstrijd van 9 augustus wordt geschrapt met spijt in het hart. Beter nu een wedstijd schrappen dan de rest van mijn loopseizoen die ik wil opbouwen om volgend jaar de marathon van de Nacht van Vlaanderen te lopen. Tis nog lang, maar dat zit al in mijn achterhoofd om daarvoor te gaan volgend jaar.

 

20:20 Gepost door Andy in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

15-07-08

DUURLOOP

Jup jup jup,

Gisteren van thuis uit gestart voor een duurloop aan een redelijk tempo met mijn trouwe supporters op de fiets mee. De vrouw en de kleine rakker. Het liep vlotjes ondanks soms de tegenwind die me parten speelde. Vrouwke had soms meer last van de wind dan ik, ja wat wil, 7 maanden zwanger en nog fietsen.

Terug wel wat pijn aan het bovenbeen bij het vertrekken, maar vanaf ik enkele minuutjes gelopen had was de pijn terug weg. Thuisgekomen heb ik dan terug wat ijs gelegd op het "tere plekje".

50'24" gelopen met gemiddelde hartslag van 153. Ongeveer 10 km duurloop.

Vandaag is het terug wat anders ! PIJN ! Niet te doen ! Ben ik in een sukkelstraatje geraakt. Nog een dagje afwachten en dan beslis ik of ik terug eens op doktersvisite ga. PFFFFFFFFFFFFFF !

Bang afwachten naar morgen toe. 9 Augustus nadert immers, normaal zou ik dan mijn derde wedstrijdje lopen (13 km) in Torhout.

Verdrietige groetjes

21:04 Gepost door Andy in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

14-07-08

Goesting en geen goesting !

Ik weet het, het is al maandag maar toch moet ik nog mijn blogje aanpassen omdat ik zaterdag een loopje gedaan heb.

Zaterdag morgen 8u00 onze kleine is weer vroeg van de partij. Hij ligt al een tijdje te roepen, papa, mama. Opstaan is dus de boodschap. Nog wat gerollebold in het bed met onze kleine Andrès en daarna opgestaan.

Mijn planning voor vandaag, boodschappen doen, lopen en.....

Eigenlijk zie ik het niet zitten om te gaan lopen, maar ja ik moet. Met een beetje dwang door mezelf en van de vrouw die zegt, "loop een klein toerke, het is beter dan niks". Ik feite heeft ze wel gelijk en beslis om toch maar te gaan lopen. Men zegt wel achter elk kampioen staat een sterke vrouw. Dat laatste is wel waar van die vrouw, maar dat ik een kampioen ben dat weet ik zo nog niet. Voor één iemand ben ik beslist wel zijn kampioen en dat is voor onze kleine Andrès. De rakker, een deugniet, maar toch zo'n lieve jongen.

Nu mijn duurloop van 8 km heb ik afgewerkt aan een rustig tempo. 43'38" met een gemiddelde hartslag van 148. Eén klein piekje naar 161 doordat het wat bergop ging tijdens mijn rondje. Al bij al niet slecht, het ging goed en de spieren protesteerden niet.  Bij thuiskomst heb ik mij eens naar de weegschaal begeven om eens te kijken wat mijn gewicht was. Hij digitaliseerde de cijferkes 66, mmm, das toch weer een goeie kg deraf sedert verleden week. Op de dag van de nacht van vlaanderen was mijn gewicht toch wat lager, 65 kg droog aan de haak dat ze zeggen. Maar ja, ik eet toch ook zo graag, drink graag eens ne Leffe of ne Duvel. Als dat al niet meer mag, we lopen tenslotte toch maar voor onze hobby.

Vanavond, maandag dus, trek ik opnieuw de schoentjes aan voor een rustig duurloopje. Mijn bovenbeen doet weer wat raar, 't zal afwachten zijn wat het doet als ik loop. Hopelijk gaat het goed en niet weer de slechte kant uit. Anders wordt het morgen dokters visite.

Doei

 

15:29 Gepost door Andy in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

10-07-08

BACK IN THE RUNNING !!!!

Gisteren met een bang hartje vertrokken richting Groenhove Bos om te zien of  het been genezen was.

Voila, we waren gestart. Rustig duurloopje. Ik was van plan om een km of 5 te lopen. Dat is dus 2 rondjes in het bos. Na het eerste rondje die ik aflegde in 26 min 30 sec (wat niet slecht is na 2 weken en een halveke niet te lopen) besloot ik om toch ook mijn tweede rondje af te werken hetzij wat trager.

Geen pijn tot dan toe gevoeld, okè, we gingen door. Enkel terug een klein ambetant gevoel in die bewuste spier of pees. Maar het was verdraagbaar en het liep lekker. Pffff, die laatste meters waren lastig. Nog effe en ik had terug mijn eerste duurloopje gedaan na mijn gedwongen inactiviteit.

Voila zih, 10 km duurloop zat erop. Eindtijd 52' 49" met een gemiddelde hartslag van 149. Ja, die hartslag is misschien hoog, maar ja wat wil je na een rustperiode. Of heb ik weer te rap willen lopen. Zal het nooit leren.

Belangrijkste is dat ik geen pijn had ! Effe stretchen en dan naar huis. Douchke nemen en heb dan wat ijs op die bewuste pees gelegd. Koud hè ! Nog effe insmeren met de ontstekingsremmer en dan richting bed. Slapen en rusten was de boodschap.

Vandaag heb ik alleen wat last van stijfheid in de bovenspieren. Maar geen pijn en dat vind ik toch wel super. Ik hoop dat ik terug wat gespaard blijf van blessures en dat ik mijn schema kan afwerken om op 9 augustus de kermisloop van 13 km te kunnen lopen.

En we zingen en we springen wat we zijn zo blij want........ ik hoor terug bij de actieve loper !

 

 

 

 

 

17:08 Gepost door Andy in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

08-07-08

MORGEN, BIG DAY ?????

Morgen wordt misschien mijn nieuwe start na enkele weken of dagen te hebben gerust om mijn blessure te laten genezen. De pijn is ondertussen volledig weg, allèè volledig weg is veel gezegd. Het durft nogal eens ambetant zijn waarmee ik bedoel, een raar gevoel in die spier. We zullen zien. Vandaag was ik wat te laat thuis om mijn loopschoentjes terug aan te trekken, en voelde me wat moe en gestressed vanop het werk.

Als ik de blogjes van mijn collega runnerkes lees, begint het stilaan te kriebelen aan de voetjes om terug te beginnen. Mijn schema ligt compleet overhoop door die extra rustdagen. Zal misschien beter de eerste week niet mijn schema volgen, maar ja. Onze coach geniet van zijn welverdiende rust in de laars van Europa "Italia". Aan hem kan ik het niet vragen, zal dus op mijn gevoel afgaan. Een rustig duurloopje om te starten. En dan zien, of ik 's anderendaags geen last heb.

 Let's hope, fingers crossed !

20:18 Gepost door Andy in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

01-07-08

NOG ALTIJD RUST

Lang geleden nog hier geschreven te hebben. Niet van mijn gewoonte. De computer was effe uit mijn leven gebannen. De zon en de rust en vele andere dingen vond ik effe leuker.

Mijn been begint stilaan beter te worden. Ik was van plan om morgen eens de beentjes te strekken, maar er is iets tussen gekomen waardoor het onmogelijk zal worden om morgen te lopen. Misschien donderdag loop ik terug als test hoe de kwetsuur aanvoelt.

Ondertussen geniet ik zoals iedereen denk ik van de Goudgele zon aan de blauwe hemel.

Warme zonnige groetjes collegabloggerkes en runnerkes vanuit Thourout !

Doei

Cool

14:47 Gepost door Andy in running | Permalink | Commentaren (2) | Tags: zon, rust |  Facebook |