17-05-09

Nieuw Persoonlijk Record !

Vrijdag 15 Mei 2009 20u00 ik sta opnieuw aan de start van de Corrida in Torhout die nu de naam KATHO-CORRIDA draagt. Een slechte voorbereiding belet me niet om te starten en er het beste van te maken. Ik sta opnieuw in de eerste 3 rijen om te starten, ook al beviel me dit vorig jaar niet. Ik laat me nogal vlug meesleuren in de start om vlug te starten. Maar ja, ik sta daar nu en neem me voor om niet vlug te starten. Gemakkelijk gezegd tot dat het pistool "PANG" doet en ik weer de poten van onder mijn lijf loop. De plaatselijke ronde van 1750 m doet me weer de das om in de beginfase, hartslag niet onder de 180 de eerste 4 km, daarna beetje bij beetje zakt ze onder de 175. Een sportarts heeft me ooit gezegd dat mijn hart geen spier is maar een steen. Mede door het fietsen aan een te hoge hartslag. Maar die steen is hard en kan lang in het rood gaan. Voor de start had ik enkele bloggers tegengekomen waaronder Katrien en Hans. We drinken er nog een goeie na afloop zei Hans. Ik dacht eerst goed aankomen. In de laatste 2 km zie ik met grote tred Hans naderen, hij komt bij mij en ik zeg, "het beste is eraf zulle". Hij kijkt en zegt bij mij ook. Doorbijten nog en proberen aan te pikken bij Hans is mijn doel. Maar Hans loopt te vlug voor mij. Nog 1 km, de krampen beginnen te komen in de kuiten maar ze komen niet volledig door. Nog enkele meters en de chip zal piepen als ik over de mat loop. PIEP !!!! Oef ik ben er, vlug mijn tijd bekijken op de polar. 45 minuten 21 seconden. Pff denk ik, twee minuten trager dan verleden, maar al bij al niet slecht. Afgezien als een..... ik kan het niet zeggen. Vlug even uitlopen naar de douche en dan genieten van eerst een cola en dan een welverdiende Leffe. Gaandeweg de avond leer ik de bloggers die samengetroept staan kennen. Leuk om die eens in het echt te ontmoeten. Wim ziet er ongelooflijk strak uit. Die gaat een toptijd proberen te lopen tijdens de marathon van West-Vlaanderen in Torhout. Wim, ik zou zeggen we zullen je naar die tijd roepen en steunen. De tijden eens vergelijken met elkaar en ik maar zeuren dat ik twee minuten trager heb gelopen dan vorig jaar. 0u15 tijd om maar eens naar de auto af te zakken en naar huis te gaan.

Vandaag, zondag dus, blog ik nog eens na een lange tijd en wat ziet mijn oog als ik mijn wedstrijdtijd invul. Wel ja, ongelooflijk maar waar. Ik heb een nieuw persoonlijk record gelopen op de 10 km. En ik die dacht dat ik trager gelopen had dan vorig jaar. Ja mannekes, echt niet verwacht. Ik had beter vrijdagavond nog eens gepiept naar mijn tijd van vorig jaar. Dus hier zit een uitermate tevreden loopblogger zijn blogje vol te schrijven en minder te genieten van zijn stramme spieren. Dit is alleen maar opstekertje naar mijn volgende afspraak. Namelijk 19 juni de 10 km tijdens de Nacht Van West-Vlaanderen.

Bloggertjes, hopelijk hebben jullie ook zo'n goed gevoel over aan jullie 10 km als ik. Zat er geen persoonlijk record in, dan hoop ik dat jullie vooral plezier hebben beleefd om in mijn thuisstad Torhout te lopen.

Groetjes en tot de volgenden......

18:00 Gepost door Andy in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Super vorm als ik jou zag ,heb ik het idee dat jij in een heel goeie vorm zit !! doe vooral zo verder ! en nogmaals een dikke profciat

Gepost door: Katrien | 17-05-09

Dikke proficiat met je PR, leuk om hier nog eens iets te lezen

Gepost door: Stofke | 17-05-09

Voila hier is ie weer waar een goede corrida en leuke babbel nadien al niet goed voor zijn hé ! Ik hoop van dat je nu weer vertrokken bent voor nog sterkere stunten. ( marathon ?? ) Bedankt voor je mooie woorden, we gaan proberen goed te presteren maar goed of slecht nadien drinken we ene op de markt hé !!

Gepost door: wim | 17-05-09

proficiat, Andy, Net als ik een
pr gelopen. Altijd leuk. Ook nadien
was het leuk. De Leffe smaakte!
Tot binnenkort eens bij een Torrac-training
of op de Nacht van Vlaanderen

Gepost door: hansy | 18-05-09

De commentaren zijn gesloten.