20-06-09

Bloedend Hart !

Ja mannekes en vrouwkes,

Wat was me dat gisteren voor mij een fantastische wedstrijd om te bekijken langs de zijkant van de weg. Omstreeks 19u aangekomen aan de sporthal waar de start was van de 10, 42 en 100 km. Direkt op zoek gegaan naar de bloggers die meeliepen, maar tevergeefs. Niemand te vinden.  Toen ik voorbij de startvakken wandelde had ik toch een beetje hartpijn dat ik niet aan de start stond van de 10 km. 19u50, Daar zih, de Wim. Heb hem succes gewenst en ik vond hem vrij rustig. Maar schijn bedriegt soms. Wie zal het zeggen, Wim alleen kan het zeggen. Beetje verder in het vak van de 42 km, de Koen, alias Leffeboy. Hij had me direkt herkent, wat leuk was. We zien elkaar niet veel om maar niet te zeggen nooit. Ook wenste ik hem succes. Die zag er nog rustiger uit dan Wim. Ook ne toffe kerel, die me ondertussen nu al tips meegaf voor als ik uit een marathon loop. En daar zie, nog een beetje verder de Nico die startte voor zijn eerste marathon met als doel binnen in 4u. Met als steun, toeverlaat en beetje haas Katrien langs zijn zijde. Hen heb ik natuurlijk ook een hart onder de riem gestoken. BENG, BENG, BENG, START....... Het relaas van hun marathon kan je volgen op hun blog. 15 Minuten later de start van de 10 km. Vlug naar het laatste km van de 10 gaan kijken en dan naar het punt waar ik de 42 km en 100 km tweemaal zag passeren. Ongeveer rond 21u50 de Wim kwam door, hij zag er goed uit. Met  ? minuten later, Katrien met Nico, die waren rustig aan het keuvelen en tetteren. Volgens Nico had Katrien nog geen seconde of minuut gezwegen. Tis dan ook het tettergat van de blog, zéker ! Grapje. Als laatste waar ik op wachtte sloot Koen de rij af. Ik vroeg hem of alles oké was, ja jongens en meisjes aan die zijn smile te zien, ging alles zeer goed.

Na de doortocht door Torhout richting Lichtervelde voor de 2e ronde ! Succes !

In een donkere straat in Torhout op 500 m van de finish zag ik iets voor 00u00 een olifantje naderen, de Wim. Ik vond het mijn plicht om hem te steunen tijdens de enkele meters dat ik meeliep met hem. "Krampen" riep hij. Ja ik weet van toen mijn fietscarrière wat krampen zijn zulle. Verdorie niet te harden. Volhouden Wim, nog een stukje ! Ik mij vlug gerept naar de finish om Wim terug op te vangen. Toen we elkaar terug zagen, deed het me wel iets. Iemand courage gegeven langs de weg die het weer voor mekaar heeft gekregen om een marathon uit te lopen. Dit kan voor mij alleen maar een illusie wezen ! Wie weet wanneer ?! Enkele minuten,... later Katrien en Nico gefinisht. Puik werk van Katrien en natuurlijk ook van Nico die zijn eerste marathon met glans heeft afgewerkt, het beoogde doel verwezenlijkt. De laatste was Koen die ik nog moest feliciteren,... Maar ja,... ik heb hem wel zien passeren toen hij de laatste meters liep, maar ben niet meer bij hem geraakt. Jammer, maar langs deze weg Koen, Proficiat met je prestatie.

Maar wat mij nog het meest heeft geraakt tijdens deze hele gebeurtenis.... is.... de vriendschap, het mee afzien (ook al sta je langs de zijkant van de weg), en vooral de voldoening van die mensen die lopen en afzien om de finish te bereiken. En om niet te vergeten, het immense dankwoordje van Wim ! Wim, Katrien, Nico en Koen ik heb met plezier jullie aangemoedigd tijdens jullie onverbeten strijd tijdens de Nacht van West-Vlaanderen. DIKKE PROFICIAT aan alles die gefinisht zijn en aan alle andere bloggers die zowel de 10, de 42 of de 100 km in hun beentjes hebben gehad.

Groetjes van een tevreden supporter !

 

 

 

 

 

14:44 Gepost door Andy in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Bedankt .... voor de support ! volgend jaar lopen we hem samen !! deal ?

Gepost door: Katrien | 20-06-09

Lang geleden dat ik hier nog gelezen heb !
Ook gekwetst ? Maar je hebt je rol van supporter goed vervuld ! Het zijn die mensen die we nodig hebben op de moeilijke momenten .
Welke marathon plan je ?

Gepost door: coach mario | 20-06-09

thank you Andy, als je ooit eens een marathon loopt dan ben ik daar voor je! Ik vond het enorm van je dat je daar was tot op het einde om je blogvrienden te ondersteunen. Dit gaat verder dan bloggen alleen denk ik ! Jammer altijd van die krampen bij mij, maar als je dan je doel niet bereikt en dan staat er daar plotseling een vriend die je aanmoedigd dan doet dit toch iets met een mens. Mijn dankwoord kwam dan ook recht uit mijn hart !

Gepost door: wim | 20-06-09

Vriendschap! Da's precies wat mij nou ook altijd treft in de loperswereld. En een geluk ik mag daar al 30 jaar deel van uit maken!!

Gepost door: Tiny | 21-06-09

Bedankt voor te supporteren en mens kan dit echt gebruiken
als we gezond blijven staan we volgend jaar weer aan de start

@Katrien ge gaat een hazeninterimbureau moeten oprichten

Gepost door: Nico | 21-06-09

Mooi verslag Andy, volgend jaar sta jij terug aan de start, welke afstand dat zien we dan wel...

Gepost door: Stofke | 21-06-09

De commentaren zijn gesloten.