21-06-09

Dagdromen !

Gisteren, zaterdag dus, nog vlug effe naar de batjes geweest in onze thuis stad. Enkele vrienden en familie tegengekomen, maar ook een ultraloper waarvan ik zijn pa heel goed ken. Zijn eerste 100 km gelopen en ook uitgelopen. Bewonderenswaardig vind ik dat 100 km lopen. pff, niets voor mij. Ik kwam ook één van mijn schoonzussen tegen waarvan haar man bij de LIJN werkt in Oostende. Hij heeft vrijdagavond ook komen kijken en heeft terug de microbe te pakken om terug te gaan lopen na jaren gestopt te zijn. Hij heeft ooit in zijn loopcarrière enkele keren de ultraloop van 100 km gelopen. Beetje gepraat en de plannen zijn bijna gesmeed om samen te starten in onze eerste 42 km volgend jaar. Elkaar nog wat oppeppen en misschien lukt het ons wel volgend jaar. Ik heb er in elk geval goesting in gekregen om meer discipline aan de dag te leggen en er echt eens voor te gaan om volgend jaar mijn eerste marathon te lopen zonder tegenslagen. Ik had verleden jaar al gezworen dat ik dit jaar de marathon zou lopen, maar.... De geboorte van ons dochter heeft me thuis gehouden. Genieten van de kinderen was enkel hetgene wat ik in september 2008 deed. Lopen.... niks meer... Gelukkig terug gestart met volle moed (voorlopig toch). Karakter kweken, dat zal ik nodig hebben om mijn opdracht te doen lukken. Ben van morgen toch al weer goed bezig geweest, al zeg ik het zelf.

Deze morgen, richting groenhovebos getrokken met de wagen. Ik kon ook al lopend vertrekken van thuis richting het bos, het immers maar 2,5 km maar ik was aanvankelijk niet van plan om er een lange training van te maken. Toch maar de auto genomen. Aangekomen in het bos vertrok ik op een gezapig tempo.  Ik had ondertussen tegen mezelf gezegd in de auto :"een marathon, Andy, is een lange duurloop gebaseerd op uithouding, rustig lopen dus aan een lage hartslag". Awel tis mij vrij goed gelukt. Doordat het zo goed ging had ik toch 10 km afgewerkt en dat in 1u 01. Normaal loop ik die op training in 54 min ongeveer en ik loop dan ook niet door. Heb mijn hartslag constant in de gaten gehad en geprobeerd niet boven de 140 te gaan. Het lukte me bijna, enkel de laatste kms ging ik richting 144. Ohla, gas terug genomen tot ik weer onder die 140 zat. Raar maar waar, ik was meer moe dan dat ik vlugger loop. Het is een echte kunst om traag te lopen zulle. We doen ons best, ik wel echt een goede basis hebben tegen het einde van het jaar. Misschien probeer ik in het najaar al eens een halve marathon te lopen. We shall see !  

We gaan ons nu opmaken om nog eens naar de batjes te gaan, de sfeer op te snuiven, genieten van een fris....., en vooral met de oudste kleine eens de kermis  afschuimen.

 

14:43 Gepost door Andy in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Ja langzaam lopen is een kwestie van oefenen!

Gepost door: Tiny | 21-06-09

Langzaam lopen is inderdaad de basis van alles, maar niet simpel om te doen.

Gepost door: Marc | 21-06-09

doel je hebt een doel om naar toe te werken, we gaan wel eens samen lopen in Groenhove bos ! Als het lukt om volgend jaar de N8 mee te lopen dan zal je een onvergetelijke avond beleven. Een marathon lopen in je eigen stad ! Er zijn er niet veel die dat kunnen zeggen. Dus, rustig verder werken en dan staan we volgend jaar samen in het startvak !

Gepost door: wim | 22-06-09

De commentaren zijn gesloten.