12-03-10

Out of Running

Runnerkes,

Tis afgelopen voor een tijdje voor mij met lopen. Al een tweetal weken last van pijn aan het scheenbeen. Dacht aanvankelijk eerst aan een onsteking. Huisarts geraadpleegd en de diagnose was hetzelfde wat ik dacht. Alhoewel het ook een stressfractuur kon zijn. Effe afwachten, ijs leggen, ontstekingsremmer en fastum gel. Dit zo dagelijks een aantal keren. Afgelopen weekend was de pijn weg. Jihaa dacht ik, maar maandag opnieuw pijn tijdens mijn werk. Tijdens het trekken aan een pallet met mijn pallettenkar kwam de pijn weer opzetten. Gewerkt tot woensdag en dan in samenspraak met dokter en werkgever beslist om thuis te blijven rest van de week. Een vierdaagse rustpauze nemen met het weekend erbij gerekend dus.

Vandaag echter beslist om toch eens een sportarts te raadplegen. Diagnose volgens hem na het bekijken van echo in zijn praktijk : ontsteking en stressfractuur. Zodus de harde conclusie volgde snel : 2 maanden zeker niets belastends doen zoals lopen. Fietsen en zwemmen mag in de mate dat ik niets belast. Kruis over voorseizoen. Verdomme, ik was zo goed bezig. Ik had al een mooie winter achter de rug en kon me opboosten voor juni eventueel klaar te staan aan mijn eerste marathon in mijn Torhout. Kruis daarover nu !

Wat de oorzaak is, tja, het kan verschillende zijn. Te harde ondergrond, nieuwe loopschoenen, verkeerd merk (saucony, beter asics), afspringen van mijn laadbrug,.... kortom er is iets wat de druppel is geweest van de emmer. Ik kan daar nu blijven over zeuren, maar dat helpt niks. Ik kan alleen maar rusten en afwachten....

Groeten van een teleurgestelde runner....

 

 

13:30 Gepost door Andy in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Dag Andy
ik ben al een hele tijd niet meer op deze blog geweest ! Sorry , maar het zijn er ook veel he !
Ik heb het zelf ook gehad een stressfactuur . Neem dit ernstig en rust zeker 2 maanden zoals ze het je voorschrijven . Probeer niet 1 meter te lopen voor die tijd en laat je controleren voordat je dit na 2 maanden wel doet .
Ik probeerde na 6 weken om terug te lopen . Voelde al bijna 2 weken niks meer . En ja het ging . Echt ik was terug vertrokken , dacht ik . Maar na mijn derde loopje van amper 7 km zat ik weer bij de dokter en ik stond terug bij af . Weer 2 maanden aan mijn broek . Toen laten controleren en moest toen nog 2 weken rusten . Ik ben wel altijd blijven werken en ik heb geen zittend beroep . Dus dat vertraagd het herstel ook ! iemand die een zittens beroep heeft zal ongetwijfeld na 2 maanden terug lopen !
Veel ijs legen is al wat je nu moet doen ! Ja die jel smeren ook , maar vraag eerlijksheids halve maar eens aan je apotheker .....nog geen 20 % van die zal zal ooit het bot bereiken , en gaat allemaal gewoon verloren . Mar ja , zelfd die 20 % zullen bijdragen ! Maar het ijs leggen , en het beste is zelf een beker water laten bevrezen en die ijsblok in een washandje doen en wrijven maar . oppassen voor verbranden he ! Dus zeker een washandje of dunne handdoek !!
En is het nu toeval of niet , maar ik dreog toen ook 2 maanden sauconny's ... ! Maar ik veroordeel dit merk niet hoor ! Ik loop er enkel niet meer mee !
Ik wens je veel beterschap !!
Probeer , als je dat nog niet deed , elke 3 maanden van trainings tactiek te veranderen . Niet de hele winter op snelheid , en zeker niet elke week een wedstrijd !! Kies ze gericht uit ! Loop veel op verschillende ondergronden !
Ik wens je veel beterschap !!

Gepost door: coach mario | 12-03-10

Snel beterschap gewenst Andy.

Gepost door: Tiny | 12-03-10

Sterkte ik hoop dat het spoedig goed komt met je ... hopelijk zien we je deze zomer terug ergens op een wedstrijd!

Gepost door: Koen | 12-03-10

Veel beterschap

Gepost door: Stofke | 25-03-10

De commentaren zijn gesloten.