05-01-09

Terug van weggeweest !

Tis al weer een tijdje geleden dat ik nog eens mijn blog heb upgedate. Ik heb vandaag effe tijd, ben nog dagje in verlof maar lopen zit er niet in. Ik ben vandaag nanny van onze kleine Amélie (4 maanden). Dan maar effe bloggen hè om de tijd aangenaam en nuttig door te brengen.

Maar eerst iets belangrijks. Aan iedereen een gelukkig en voorspoedig, sportief, liefdevol 2009 toegewenst. Aan al diegene die dit jaar wedstrijden lopen, veel succes tijdens die wedstrijden en de trainingen die er aan vooraf gaan. Marathon loperkes, misschien dit jaar niet, maar zeker volgend jaar sta ik ook aan de start van een 42 km loop.

Heb wel gelopen tijdens mijn afwezigheid op mijn blog, heb een nieuw herstelschema gekregen om terug het gevoel te krijgen dat ik "kan" lopen (grapje). Neen, bedoeld om terug de spieren het gevoel te geven dat we er weer tegen aan zullen proberen te gaan in 2009. Het valt goed mee dat schema. Bedankt Mario.

Vandaag nog de kerstboom afgebroken en terug voor 11 maanden op de zolder geplaceerd. Verder geen nieuws. Ah ja, nieuwe loopschoen gekregen voor mijn nieuwjaar van het vrouwke om mij nog meer te stimuleren om te gaan lopen. Zal effe wennen worden want het is een ander merk of mijn voorgaande. Maar die waren zo goed als versleten bijna. Alléé versleten is een groot woord, de demping is niet meer 100 % vandaar een nieuw paar. Zal ze deze week eens testen of ze ook goed lopen. Meer nieuws daarover volgt nog. Zal nu maar stoppen en mijn kleine ukkepuk een flesje geven. Tis nogal een hevige zulle. Eéntje met karakter, misschien wordt het ook een loperke !

Groetjes Andy

14:49 Gepost door Andy in running | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

01-07-08

NOG ALTIJD RUST

Lang geleden nog hier geschreven te hebben. Niet van mijn gewoonte. De computer was effe uit mijn leven gebannen. De zon en de rust en vele andere dingen vond ik effe leuker.

Mijn been begint stilaan beter te worden. Ik was van plan om morgen eens de beentjes te strekken, maar er is iets tussen gekomen waardoor het onmogelijk zal worden om morgen te lopen. Misschien donderdag loop ik terug als test hoe de kwetsuur aanvoelt.

Ondertussen geniet ik zoals iedereen denk ik van de Goudgele zon aan de blauwe hemel.

Warme zonnige groetjes collegabloggerkes en runnerkes vanuit Thourout !

Doei

Cool

14:47 Gepost door Andy in running | Permalink | Commentaren (2) | Tags: zon, rust |  Facebook |

25-06-08

SLECHT NIEUWS !

Tis toch niet waar zeker ! Jawel, het is van dadde.

Toen ik vandaag op een plaats moest leveren, toevallig bij een sportarts, ging ik wat moeizaam naar buiten. Die man had direkt in het snotje en vroeg of ik mij pijn gedaan had bij het leveren. Ik vertelde mijn verhaaltje van het lopen en de pijn die ik al enkele weken ervaar na het lopen.

"Heb je al gerust" vroeg hij. "Kom ik zal eens kijken".

Wat een meevaller, leveren en daar direkt al op de tafel mogen gaan liggen om mijn bovenbeen te onderzoeken. "Kheb het al gevoeld, het is een ontsteking van de pezen die over de knie naar je bovenste spieren leiden", zei hij. Eigenlijk was ik in de eerste plaats opgelucht zodat ik wist wat mijn pijn veroorzaakte. Maar aan de andere kant, voelde ik het al aankomen. "Rusten is de boodschap en zalvke smeren zo'n vier keer per dag". zei hij opnieuw. Nu ja, ik ging zowiezo rusten tot maandag, die twee dagen extra komen daar nu bij zodat ik bijna 10 dagen niet mag lopen. Hopelijk is die pijn dan weg en kan ik mijn schema die Mario vandaag in mijn mailboxske werpte terug aanvangen. By the way, Mario bedankt voor de mentale opkikker na mijn mailtje naar jou.

Zodus, rusten zal het worden en de blogjes van de collegarunnerkes opvolgen en misschien kwijlen als ik zie hoe zij het op training doen.

Tot de volgende......

 

 

16:59 Gepost door Andy in running | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

09-06-08

DUURLOOP 10 KM

Maandagavond Groenhovebos 19u15 !

Terug van de afspraak voor een duurloopje van 10 km na weekje rusten. Zal eens proberen van een rustige 10 km loop te doen. Na 5 km weet ik al terug dat ik weer te snel loop. Maar het gaat goed en de hartslag is okè (140), op naar het tweede rondje.

Tweede rondje afgewerkt, de 10 km zit erop. Nog efkes piepen naar de hartslag. Goed zo, effe uitwandelen en dan naar de auto om te stretchen.

Eindtijd 10 km 55'31", gemiddelde hartslag 145.

Links, rechts, links, rechts ! Stretchen maar !!!!

Auto in en terug huiswaarts om te douchen en mijn blogje aan te passen.

Nog even een hart onder de riem steken van onze coach. Coach rusten is de boodschap !!!! Effe de batterijen opladen en dan terug met volle moed starten. Beterschap gewenst !

 

Voila zih, doeier de doei en tot......

Andy

 

 

21:19 Gepost door Andy in running | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

RUST - STILLE FAN !

RUST  !

Jaja, ik heb een weekje mijn schoenen in de doos gestoken. Gerust wegens opkomende pijn aan bovenbeen. Het zou te jammer zijn om door te lopen en een blessure op te lopen in het vooruitzicht naar de 10 km die ik loop tijdens de Nacht van West-Vlaanderen in Torhout. Vandaar mijn wijze beslissing om een weekje rust in te lassen.

STILLE FAN ! 

Vrijdagavond heb ik ontdekt tijdens mijn wekelijks winkeluitstapje in de Colruyt van Torhout dat ik er nog een stille fan bij heb. Ik werd plotseling van langs achter aangevallen in de frigo en bijna gewurgd. Toen ik me kon loswerken en me omdraaide was de verrassing groot. Het was.......... mijn maatje waarbij ik twee toffe jaren heb beleefd tijdens de mountainbike ritten op zaterdag- of zondagmorgen. Wat waren dat leuke tijden, afzien en toch nog kunnen lachen en vooral veel tateren. Maar ja, ik heb gekozen om te beginnen lopen en vandaar zien we elkaar nog bitter weinig. Wat eigenlijk wel jammer is Huilen.

"Hey, hoe gaat het ermee" vroeg hij. "Ik ben je grootste fan en kijk regelmatig op je weblog hoe je trainingen gaan." "Je ziet er goed uit." Wel Peter je zag er ook goed uit. Waar is de tijd hè ? Ooit zal het er nog wel eens van komen dat we samen fietsen of misschien eens lopen. Hij had namelijk ook meegedaan aan de corrida in Torhout. Hij was nu van plan om een kwart triathlon te doen denk ik. Veel Succes Peter (als hij die al niet in zijn beentjes heeft rond deze tijd).

Bedankt Peter en iedereen vooral die mijn blog bezoekt en me moreel steunt ook al is het op een stille manier.

Groetjes Andy

 

 

 

 

 

 

 

 

21:13 Gepost door Andy in running | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-06-08

Duurloop met knikkende knieën !!!

Vandaag heb ik in overleg met mijn Coach Mario een duurloop afgewerkt van 12 km.

Cijfermateriaal : 12 km tegen 5,80/km. Eindtijd 1.07'00" met een gemiddelde   hartslag van 143.

Opnieuw in Groenhovebos gelopen en het was er druk(lopers), drassig (regenval gisteren) maar wel lekker loopweertje.

De Roadrunners waren ook weer van de partij zoals elke dinsdag en donderdag. Het kriebelde om mee te lopen maar ik hield me zo goed mogelijk aan de instructies van de coach. Dus liet ik ze maar lopen. Moederziel alleen liep ik terug mijn 12 km loop. Halverwege begon eerst de linkerknie wat te zeuren en daarna ook de rechtse. Maar de pijn was te verharden, dus liep ik rustig verder.

Voila, mijn duurloopke zit er op, stretchen, andere schoenen aan (auto was pas gestofzuigd) en naar huis richting douche.

Thuis gekomen, vlug gevraagd hoe het met onze kleine pinocchio was (heeft vandaag gevallen in school en zit met een blauw oog) en dan richting douche.

Na de douche, wat dacht je dat ik dan gedaan heb ? Natuurlijk, effe geskynetblogt. Katrien zei me in het begin "het is net zo verslavend als lopen", wel Katrien je hebt gelijk.

Vrouwen hebben altijd gelijk zou mijn Katrien zeggen !

Allèè, beste bloggers tot.......

Doei, Andy

 

 

21:03 Gepost door Andy in running | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

29-05-08

WISSELLOOPJE LEUK !!!!!!!!

Donderdag 18u45 Groenhovebos !

Wat staat er vanavond op het menu ! Neen geen frieten met kip.  Een wisselloop van 9 km (500m loslopen en 500 m tegen 3 min).

Eén probleem in het bos staan geen bordjes die aanduiden 500 meter. Zodus heb ik het praktisch opgelost en er een minutenloop van gemaakt. Ik ben gestart met ongeveer 500 meter loslopen en dan 3 minuten tegen mijn limiet gelopen (HR 155) en dan 5 minuten aan rustig tempo (HR 140). En zo verder.. Heb wel in plaats van 9 km, 10 km gelopen doordat ik wat langer uitgelopen heb. Eindtijd 55'18" met gemiddelde HR 147

Morgen eens zien wat de beentjes zeggen, of ik zaterdag terug van de partij zal staan met mijn schoentjes aan. Naar het einde toe had ik wat last van kniepijn. Misschien zal dagje extra rust nodig zijn. We zien wel.

Nog iets wat die wisselloop betreft, "Mario (mijn coach) je hebt gelijk het is één van de leukste trainingen samen met de duurloop".

Bij deze wens ik iedereen veel succes die zaterdag meedoet aan de Mc Bride loop. Go for It Katrien !

Groetjes Andy

 

 

 

20:31 Gepost door Andy in running | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

21-05-08

Versnellingskes

Dinsdagavond 18u45, de atletiekpiste in Torhout.

Het is er druk, maar dat neemt niet weg dat ik me daar iets van zal van aantrekken. Voor ik vertrok, mijn schema nog eens bekeken en spiekbriefje gemaakt voor in het geval ik het zou vergeten.

Versnellingen staan op het programma.

Eerst 20 min inlopen en daarna 10 x 100 meter versnellen tegen 28 sec/100 meter met 200 m rust (wandelen).  Die 28 seconden lukt me weeral niet. Ik kan me weer niet intomen en loop die 100 meters in 25 sec aan hartslag 160.

Als Mario dit zal lezen zal hij misschien vloeken, maar die 200 meter rust die ik moest wandelen leek mij wat saai, dus besloot ik maar om ze rustig te joggen aan hartslag 140.

Eerste reeks afgewerkt, goed zo efkes 1 km loslopen en daarna 2de sessie doen.

Mja, saai, maar misschien wel doeltreffend.

Voila de versnellingen zitten erop, nu nog efkes 20 minuten uitlopen en dan de auto in en naar huis om te douchen. Nog efkes wat tv kijken en daarna met de kippen op stok. Moet er morgen weer uit om 4u45.

Slaapwel Knipoog 

 

15:14 Gepost door Andy in running | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |